Marockansk grön skål från Tamegroute

Marockansk keramik

Keramik har blivit en viktig del av den dagliga livstilen och heminredningen. Det finns ett brett sortiment av keramiska detaljer som erbjuds av de marockanska hantverkare. Marockansk keramik är känd över hela världen på grund av sin exceptionella design, färger och autenticitet.

marockansk hantverkare skapar en skål i TamegrouteMarockansk keramik porslin tamegroute marocko

Keramiken kommer från tre olika regioner med 3 olika färginriktningar och mönster.
Keramiken från Safi är starkt influerad av havet eftersom Safi är en huvudstad för fisk i Marocko. I Marrakech kommer keramiken i enkla jordfärger och ibland så dekoreras den av metallkanter vilket gör dessa detaljer passande till moderna miljöer.
Tamegrout-keramik är utan tvekan de mest framträdande i Marocko eftersom hantverkaren höll teknikerna överlämnade från generation till generation.

Vi hittar marockansk keramik i olika former till exempel tallrikar, skålar, askfat, tagine, och även ljusstakar. Tallrikarna anses vara det lysande konstverket över hela världen. Tallrikarna kan man använda i köket och även hänga på väggen som en inredningsdetalj. Dessa inredningsdetaljer kan förvandla utseendet och inredningen av ditt hem.
 

Se vårt utbud av marockansk keramik

Tillbaka till blogg