Marockansk sittpuff i äkta läder på en fin marockansk ullmatta i vardagsrummet hos zahara vintatge

Marockanska sittpuffar

Älskar du marockansk inredning, kommer du säkert att äga en marockansk sittpuff. Våra sittpuffar i skinn är handgjorda av skickliga hantverkare i Marrakech, Marocko.
Dessa puffar är bekväma, eleganta och lädret i dessa sittpuffar är special-behandlat i syfte att skapa en vintage känsla.  Puffarna är tillverkad i lammskinn och putsad med växt-olja vars uppgift är att hålla puffen mjuk och hållbar. Eftersom puffarna är handgjorda, kan deras utseende variera något.
Men du undrar alltid hur du tar hand om den och håller den i bra form. Här kommer några tips för att visa hur man tar hand om sin marockanska läder-puff.

Marockansk sittpuff på en fin ullmatta från marocko i vardagsrummet hos zahara vintage

Det som är bra med marockanska puffar är att de kommer att hålla sig väldigt länge innan de behöver någon form av en ordentlig behandling. Men när de behöver uppmärksamhet bör den ges snabbt. Oavsett om du använder din sittpuff som extra sittplats, en fotpall eller ett enstaka bord, använd dessa tips för att ta hand om din marockanska puff för att ha den kvar hemma i flera år!

Undvik hårda borstar, som skurborstar och grova borstar efter dessa kan lämna repor som blir svåra att ta bort. Torka gärna puffen regelbundet med en torr duk för att ta bort damm eller smuts som samlas med tiden.
Råkar du tappa mat eller något likadant, kan du försöka att gnugga drabbade området med ett sudd och sen smörja med lite läderbalsam.
Undvik rengöringsmedel som inte rekommenderad för läder. Tänk på att inte ställa din puff nära nåt varmt till exempel öppenspis, element eller i solen eftersom detta kan torka ur lädret och spricker med tiden.

Vi rekommenderar alltid att smörja sin puff två gånger per år med lite rapsolja i en svamp som putsar puffen med. Glöm inte svampen på puffen eftersom detta kan orsaka stora synliga olja-fläckar på puffen.
Att handla vår skinnpuff gör att du inte bara kan välja den sittpuffen som passar in i ditt hem, du kan även vara säker på att det är en one-of-a-kind puff som du köper.

Handla våra marockanska skinnpuffar här

Tillbaka till blogg