Marockansk lykta i mässing handgjord i Marocko

Marockanska Lyktor

Marockanska lyktor kan skapa en riktigt bra belysning och ändra utseendet på din heminredning. De marockanska hantverkaren levererar ett omfattande utbud av olika typer av lyktor i olika material. Man kan välja mellan bordslyktor, hängande eller pelarlyktor och alla kommer i olika former och finish. Viktigt att komma ihåg att marockanska lyktor är inte massproducerade och är handgjorda av skickliga hantverkare.  

Marockansk lykta handgjord i mässing och glas

Våra marockanska lyktor är tillverkade i mässing och har en klassik design som gör att det passar i de flesta hem oavsett still.

Det finns olika typer av lyktor:
Marockanska trägårdslyktor som ger en mysig belysning som kan förbättra stämningen på din kväll. De flesta är gjorda av mässing eller svartfärgat stål. 

Bordslampor tar upp den exotiska och kulturella sidan av din inredning och en touch av värme i ditt hem. Man kan ställa de i mitten av ett matbord eller som inredningsdetalj på ett sidobord.

Marockanska ljusstakar från Tamegroute handgjorda i Marocko

Marockanska ljusstakar är ett utmärkt sätt att skapa den magiska atmosfären.Testa gärna att kombinera flera olika ljusstakar och våga blanda olika färger, former och designs. På detta sätt skapar du en unik sammansättning av ljusstakar och ljushållare som garanterat kommer att skapa en touch av värme i ditt hem. Våra handgjorda vintage ljusstakar i mässing är tillverkade i Tafilalet regionen av judiska hantverkare. Den varianten är klassisk och passar i nästan alla hem och går att matcha enkelt till all slags inredning. 

 Hos oss hittar du också Tamegroute ljusstakar. Dessa otroligt vackra ljusstakar i keramik är tillverkad i Marocko och kallas för Tamegroute, efter en ökenby med samma namn. Keramiken tillverkas enligt urgamla metoder och den handdrejade leran bränns i ugnar i marken.

Se vårt utbud av marockanska ljuslyktor

Tillbaka till blogg