Marockanska mattor är speciella

Marockanska mattor är speciella

Många inredningsarkitekter och även privata konsumenter väljer att inreda med marockansk mattor på grund av deras modern, färgglad, dynamisk design och även för den kraftfulla känslan och geometriska strukturen. 
Deras dynamiska karaktär gör de anpassningsbara till skiftande trender. De kan smälta in i olika smaker och preferenser i många delar av världen. De breda valen av stilar och färgar har hjälpt marockanska mattorna att förbli populära under de senaste åren. 

Marockansk matta ullmatta vid en soffa vardagsrum orange patina


Förutom att vara moderna, är marockanska mattor enkla och relativt billiga jämfört med andra vintage eller antika mattor. Eftersom vävarna var tvungna att flytta från en plats till en annan, designades marockanska mattan i mindre storlekar för att göra det enkelt att montera vävstolen. 
Vävarna använder sina egna primitiva metoder när de tillverkar varje matta. Kvinnorna i Atlasbergen tillverkar de vackra mattorna för hand, och matt-kulturen är en del i familjetraditionen när de äldste överför sina tekniker och kunskaper till yngre familjemedlemmar. 

Marockansk matta ullmatta Beni Ourain i vintage design med rombus ull zahara vintage

vissa mattor kan vara nästan monokroma, ha dämpade toner eller rika färgtoner, andra har asymmetrisk design. Kvinnorna kan välja antingen vanlig eller färgar vit eller svart fårull. Det görs vanligtvis med hjälp av växter och andra mineraler som finns i respektive regioner där vävningen äger rum. Mattorna har en mängd influenser och egenskaper beroende på landets geografi.

Klicka här för att se vårt utbud av marockanska mattor

Tillbaka till blogg