Mosaikbord

Mosaikbord

Det finns flera alternativ för att inreda trägården eller balkongen och framförallt att välja ett bord som passar och smälter in.
Vad gäller pris och hållbarhet är marockanska mosaikbord bästa valet och säkraste kortet. Dessa bord tål temperaturförändringar utomhus oavsett om det är höga eller låga temperaturer erbjuder dessa bord exceptionell hållbarhet. Med korrekt skötsel, rengöring och underhåll bör dessa bord hålla sig i gott skick under flera år.

Mosaikbord Marrakech Marocko Marockansk inredning 

Tillverkningsprocessen av mosaikbord är komplex och utförs av flera hantverkare var och en specialiserad på individuell del av processen. Mosaik är ett kakelhantverk gjord av kakelplattor insatta i en gipsbas. Denna konsten är en av de främsta kännetecken för marockansk architecture och design. 
Den består av geometriska mönstrade kakelbitar som används för att pryda väggar, tak, fontäner, golv och såklart bord.

Kakelplattorna tillverkas av leran som blandas med vatten och lämnas att stabilisera sig i ett dygn. Efter att plattorna har tagits ut från ugnen ritas dem med det specifika mönstret som kommer att forma mosaikborden. Mönstret på varje platta passar ihop utan mellanrum för att använda ytan effektivt. Plattorna skickas sen till en hantverkare som skär varje pricka med en bred hammare. Han trimmar kanterna och säger till att plattan uppfyller kraven för produktion. 

Marockansk hantverkare skapar mosaikbord 

Mosaikbitarna är sedan redo för att läggas på metallramen upp och ner. När mönstret är färdigt hälls cement i ramen och lämnas för att stelna. När cementen är torr vänds bordet och fogas.
Finns en film på vårt Instagram som visar tillverkningsprocessen.

 

 Våra mosaikbord är handgjorda av lokala hantverkare i Marrakech i Marocko. Mosaikorden är gjorda av äkta marockanskt glaserat kakel från Safi, Fez eller Tamegroute som gör att ytan blir vackert skiftande. Våra hopfällbara underreden är varm-galvaniserade för en fin mattfärg samt att minimera rost.


Vi har allt från runda till rektangulära och alla är redo för leverans i Stockholm eller går att köpa på plats enligt överenskommelse. Välj ett bord med mosaik som passar till din uteplats, kök eller vardagsrum. 

Hos oss på Zahara Vintage hittar du en mängd färger och mönster på våra mosaikbord.

  

Välj ett större om du vill ha det som matbord eller ett mindre som passar som sidobord eller i mindre balkong. Med våra mosaikbord skapar du en orientalisk känsla i ditt hem eller på uteplats! 

Håll också koll på vår Instagram där vi uppdaterar er med senaste nytt. 

Tillbaka till blogg